VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS - Nr. 242

Maistingumas:
Baltymai24,02 g
Riebalai17,25 g
Angliavandeniai18,39 g
Energinė vertė324,90 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo140,00140,00
Morkos30,0024,00
Pienas, 2,5 % riebumo30,0030,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/67,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus3,003,00
Pusgaminio masė:175,00175,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:220/20 (240 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos,supjaustomos šiaudeliais, šutinamos piene, atvėsinamos;
  • Į morkų masę sudedama pertrinta varškė, įmušami kiaušiniai, suberiamos manų kruopos, druska;
  • Viskas išmaišoma;
  • Paruošta varškė ir morkų masė dedama į saulėgrąžų aliejumi (3g) išteptą skardą 30-40 mm storio sluoksniu;
  • Jos paviršius išlyginamas, apipilamas kiaušiniu;
  • Kepama krosnyje apie 20 min. 180-200oC;
  • Varškės ir morkų apkepas patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.