KEPTA ŽUVIS TEŠLOJE - Nr. 244.2

Maistingumas:
Baltymai14,84 g
Riebalai10,57 g
Angliavandeniai5,97 g
Energinė vertė178,34 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydekos file100,0087,00
Kvietiniai miltai, I rūšies16,0016,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Rafinuotas aliejus10,0010,00
Išeiga:90 g
  • Žuvies file be odos supjaustoma porcijiniais gabalėliais, pasūdoma, apvoliojama tešloje ir 10-15 min. 180 Co kepama pagrindiniu būdu stebint, kad nesusidarytų stora plutelė.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.