KEPTA ŽUVIS TEŠLOJE - Nr. 244.3

Maistingumas:
Baltymai16,84 g
Riebalai14,57 g
Angliavandeniai8,97 g
Energinė vertė234,44 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jūros lydeka be oda122,00106,00
Kvietiniai miltai, I rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Pienas10,0010,00
Rafinuotas aliejus8,008,00
Išeiga:110 g
  • Žuvies file be odos supjaustoma porcijiniais gabalėliais, pasūdoma, apvoliojama tešloje ir 10-15 min. 200 Co kepama pagrindiniu būdu stebint, kad nesusidarytų stora plutelė.
  • Tešla:
  • vištos kiaušiniai išplakami, įpilama pieno, pasūdoma, dedami persijoti miltai ir plakama iki vientisos masės.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.