ŽUVIES KUKULIAI - Nr. 245

Maistingumas:
Baltymai14,14 g
Riebalai5,49 g
Angliavandeniai7,80 g
Energinė vertė137,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkė filė be odos83,0075,00
Tradicinis pjautinis batonas15,0015,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc. riebumo arba vanduo 20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
*Pusgaminio masė:118,00118,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Filė su oda ir be kaulų supjaustoma porcijomis;
  • Piene ar vandenyje išmirkomas tradicinis pjautinis batonas;
  • Išmirkytas tradicinis pjautinis batonas ir žuvis sumalama 2 kartus mėsmale;
  • Įmušami kiaušiniai, suberiama druska ir gerai išmaišoma;
  • Iš masės formuojami kukuliai ir verdami garuose apie 10-15 min. 100 C;
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.