ŽUVIES MALTINIAI - Nr. 246

Maistingumas:
Baltymai14,60 g
Riebalai11,33 g
Angliavandeniai11,24 g
Energinė vertė205,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkė filė be odos82,0075,00
Tradicinis pjautinis batonas18,0018,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo arba vanduo 25,0025,00
Ropiniai svogūnai 6,005,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/85,00
*Pusgaminio masė:115,00115,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Filė su oda ir be kaulų supjaustoma porcijomis;
  • Piene ar vandenyje išmirkomas tradicinis pjautinis batonas;
  • Išmirkytas tradicinis pjautinis batonas ir žuvis sumalama mėsmale;
  • Sudedami nuplikyti ropiniai svogūnai ir dar kartą sumalama masė;
  • Įmušami kiaušiniai, druska ir gerai išmaišoma;
  • Iš masės formuojami maltiniai;
  • Jie nepaniruojami, kepami keptuvėje iš abiejų pusių apie 8-10 min., o baigiama kepti kepimo krosnyje apie 5 min. 200-220 C;
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.