ŽUVIES TYRĖ - Nr. 247

Maistingumas:
Baltymai16,42 g
Riebalai8,07 g
Angliavandeniai3,87 g
Energinė vertė153,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkė filė be odos110,00100,00
*Virta žuvis 75,0075,00
*Tirštas pieno padažas (313)35,0035,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo 30,0030,00
Sviestas ( 72%)3,003,00
Kvietiniai miltai3,003,00
Sviestas ( 72%)6,006,00
Išeiga:105 g
  • Filė su oda ir be kaulų supjaustoma ir verdama 10 min. nedideliame vandens kiekyje, 80-95 C;
  • Sumalama 2 kartus mėsmale;
  • Supilamas tirštas pieno padažas ir gerai išmaišoma;
  • Tyrė užverdama, patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.