VIRTA KIAULIENOS MĖSA - Nr. 249

Maistingumas:
Baltymai21,26 g
Riebalai5,91 g
Angliavandeniai0,00 g
Energinė vertė138,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis128,00125,00
*Morkos4,003,00
* Ropiniai svogūnai4,003,00
*Petražolės (šaknys)3,002,00
Išeiga:75 g
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies 96-98 C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Išvirusi mėsa pjaustoma skersai raumenų skaidulų maždaug 0,5-1 cm storio gabalėliais po vieną, du porcijai;
  • Sudedama į puodą, užpilama sultinio, kuriame mėsa virė ir užvirinama;
  • Taip mėsa laikoma maždaug 2-3 val. 55-65º C temperatūroje, kol bus realizuojama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.