VIRTOS KIAULIENOS GULIAŠAS - Nr. 255.2
Maistingumas:Baltymai | 16,91 g |
Riebalai | 28,32 g |
Angliavandeniai | 6,76 g |
Energinė vertė | 345,72 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 129,00 | 125,00 |
* Virta kiauliena | 75,00 | 75,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 4,00 | 4,00 |
Sviestas 82% | 10,00 | 10,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 18,00 | 14,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 19,00 | 14,00 |
Ropiniai svogūnai | 15,00 | 13,00 |
Pomidorų padažas | 9,00 | 9,00 |
*Padažo išeiga | 75,00 | 75,00 |
Išeiga: | 75/75 (150 g) |
- Mėsa supjaustoma po 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) ir verdama kaip nurodyta (Rec.Nr. 332) ant mažos kaitros (96-98 laipsnių C).
- Likus 30-40min. iki virimo pabaigos įdedamos prieskoninės daržovės( morkos, ropiniai svogūnai).
- Sultiniui užvirus pasūdoma.
- Išvirusi mėsa pjaustoma kubeliais ir sumaišoma su šutintomis morkomis, nuplikytais ropiniais svogūnais, pavirinta pomidorų tyre, užpilama vandeniu ir troškinama 10-15 min 80-95 laipsnių C.
- Nupylus sultinį paruošiamas padažas, kuriuo užpilama mėsa ir užvirinama.
- Guliašas troškinamas 80-95 laipsnių C apie 25 min.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.