PLOVAS - Nr. 256

Maistingumas:
Baltymai19,18 g
Riebalai9,30 g
Angliavandeniai49,21 g
Energinė vertė357,26 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 87,0074,00
*Troškinta kiauliena50,0050,00
Ryžių kruopos68,0068,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Morkos19,0015,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Pomidorų padažas15,0015,00
*Garnyro masė200,00200,00
Išeiga:250 g
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta mėsa supjaustoma po 10-15 g gabaliukais;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Pridedama supjaustytų šiaudeliais ir šutintų su sviestų morkų, nuplikytų ropinių svogūnų;
  • Mėsa ir daržovės užpilami sultiniu arba vandeniu 160 g/1 porcijai;
  • Ryžiai perrenkami, nuplaunami;
  • Suberiami perrinkti ir nuplauti ryžiai, pasūdoma;
  • Verdama, kol ryžiai išbrinksta ir sugeria vandenį;
  • Po to indas uždengiamas ir baigiama virti ant silpnos ugnies arba orkaitėje, įstačius puodą į skardą su vandeniu, 35-40 min. 80-95 C verdant nemaišoma, kad nesusitrintų ir nesuliptų ryžiai;
  • Išvirtas plovas atsargiai išmaišomas tolygiai paskirstant ryžius, mėsa ir daržoves.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.