PLOVAS - Nr. 256.2

Maistingumas:
Baltymai26,64 g
Riebalai25,20 g
Angliavandeniai56,31 g
Energinė vertė565,32 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis129,00125,00
* Virta kiauliena75,0075,00
Ryžių kruopos60,0060,00
Sviestas 82%5,005,00
Morkos ( iki sausio 1d)19,0015,00
Morkos ( nuo sausio 1d)20,0015,00
Ropiniai svogūnai18,0015,00
Pomidorų padažas10,0010,00
* Garnyro masė:200,00200,00
Išeiga:275 g
  • Kiaulienos kumpis supjaustomas 2 kg. gabalais, nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu (1-1,5 l/1kg mėsos) greitai užvirinamas, nugraibomos putos, pasūdoma.
  • Toliau verdamas ant mažos ugnies (96-98°C), 1-1.5 valandos.
  • Išvirusi mėsa pjaustoma 20-25gr. gabaliukais.
  • Morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi.
  • Šutinami su sviestu ir pomidorų padažu.
  • Mėsa ir šutintos daržovės užpilamos sultiniu arba vandeniu 160gr/1 porc. ir užvirinama.
  • Suberiami perrinkti, nuplauti ryžiai, pasūdomi ir verdama ant mažos ugnies (96-98°C), 20-30 min. kol ryžiai išbrinks ir sugers vandenį.
  • Indas uždengiamas.
  • Išvirtas plovas atsargiai išmaišomas tolygiai paskirstant ryžius, mėsą ir daržoves.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.