TROŠKINTOS BULVĖS SU JAUTIENA - Nr. 258

Maistingumas:
Baltymai26,96 g
Riebalai10,85 g
Angliavandeniai49,82 g
Energinė vertė404,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis arba127,00121,00
*virta jautiena75,0075,00
Bulvės 307,00230,00
*Virtos bulvės223,00223,00
Sviestas (72%)5,005,00
Morkos26,0020,00
Ropiniai svogūnai 12,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Pomidorų padažas10,0010,00
Išeiga:270/75 (345 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant silpnos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių (ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų);
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Nuplautos ir nuvalytos bulvės ir daržovės supjaustomos kubeliais, pašutinamos;
  • Paskui sudedamos pomidorų tyrė, paruošta, kubeliais supjaustyta mėsa, ir troškinama dar 30-40 min. 80-100 C temperatūroje;
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, išmaišytų su trupučiu vandens;
  • Patiekiant pabarstoma žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.