TROŠKINTOS BULVĖS SU JAUTIENA - Nr. 258.1

Maistingumas:
Baltymai27,82 g
Riebalai24,40 g
Angliavandeniai49,23 g
Energinė vertė520,66 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis127,00121,00
*Virta jautiena75,0075,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)307,00230,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)338,00230,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)353,00230,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)368,00230,00
Bulvės ( nuo 03.01)384,00230,00
*Virtos bulvės223,00223,00
Sviestas 82%5,005,00
Morkos ( iki sausio 1d)26,0020,00
Morkos ( nuo sausio 1d)27,0020,00
Petražolės ( šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai12,0012,00
Kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
Pomidorų padažas10,0010,00
Išeiga:270/75 (345 g)
  • Mėsa supjaustomas po 2 kg. gabalais, nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) ir verdamas ant mažos kaitros (96-98 laipsnių C) 40-60 min.
  • Bulvės nuvalomos ir verdamos 20-30 min. 95 laipsnių C.
  • Ropiniai svogūnai ir morkos nuvalomi ir nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais, pašutinami su sviestu 15-20 min. 95 laipsnių C ,po to dedama pakepinta pomidorų tyrė.
  • Kubeliais supjaustyta virta mėsa ( kiauliena arba jautiena) sudedama į nukoštas virtas bulves, sudedamos pašutintos daržovės ir troškinama 10 min. 95 laipsnių C.
  • Baigiant troškinti pasūdoma, įdedami padžiovinti miltai išmaišyti su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.