TROŠKINTI BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI SU JAUTIENA - Nr. 259.1

Maistingumas:
Baltymai25,84 g
Riebalai26,81 g
Angliavandeniai14,78 g
Energinė vertė388,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis127,00121,00
*Virta jautiena75,0075,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)263,00210,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d276,00210,00
Sviestas 82%5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Citrinos rūgštis ( į balt. kop)0,100,10
Vanduo4,003,00
Morkos ( iki sausio 1d)35,0028,00
Morkos ( nuo sausio 1d)37,0028,00
Petražolės ( šaknys)5,004,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Kvietiniai miltai I rūšies2,002,00
Išeiga:220/75 (295 g)
  • Jautienos kumpis nuplaunamas, supjaustomas 1,5-2 kg gabalais, užpilamas šaltu vandeniu ir verdama kaip nurodyta rec. Nr. 248.1
  • Baltagūžiai kopūstai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais, dedami į puodą, įpilama vandens arba sultinio, ištirpinto sviesto ir troškinama, kol sutrokš.
  • Įberiama citrinos rūgšties.
  • Virta mėsa supjaustoma kubeliais.
  • Morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi griežinėliais (rop. svogūnai nuplikomi) ir šutinami aliejuje.
  • Mėsa sumaišoma su šutintomis daržovėmis, petražolėmis ir troškinama 10-15 min 95 laipsnių C.
  • Baigiant pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų išmaišytų su trupučiu vandens.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.