BUROKĖLIŲ SALOTOS SU ALIEJUMI (55 g) - Nr. 26.1
Maistingumas:Baltymai | 0,91 g |
Riebalai | 5,01 g |
Angliavandeniai | 5,09 g |
Energinė vertė | 64,95 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Burokėliai ( iki sausio 1d) | 60,00 | 50,00 |
Burokėliai ( nuo sausio 1d) | 62,00 | 50,00 |
Svogūnų laiškai arba porai | 6,00 | 5,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: | 50/5 (55 g) |
- Burokėliai išverdami, nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi šiaudeliais.
- Svogūnų laiškai arba porai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi ir suberiami į supjaustytus virtus burokėlius.
- Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma.
- Pasūdoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.