JAUTIENOS KUKULIAI - Nr. 264.5

Maistingumas:
Baltymai14,00 g
Riebalai4,00 g
Angliavandeniai8,00 g
Energinė vertė148,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis103,0076,00
Batonas16,0016,00
Pienas 27,0027,00
Kiaušiniai, II kat1/85,00
*Pusgaminio masė121,00121,00
Išeiga:100 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene duona, pasūdoma.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Suformuojamas kukulis 1 į porcijai.
  • Kukuliai verdami garuose 15-20 min. 100ºC
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.