KIAULIENOS KUKULIAI PADAŽE - Nr. 265.1

Maistingumas:
Baltymai15,46 g
Riebalai18,29 g
Angliavandeniai13,41 g
Energinė vertė279,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis80,0076,00
Kvietinė duona16,0016,00
Pienas arba vanduo27,0027,00
Kiaušiniai1/85,00
*Pusgaminio masė118,00118,00
*Padažas (311.1)50,0050,00
Pienas50,0050,00
Kvietiniai miltai, I rūšis2,502,50
Sviestas (A25 – N)2,502,50
Išeiga:
su padažu

100/50 (150 g)
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama piene ar vandenyje išmirkytą batoną, pasūdoma.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma, įdedama kiaušinių.
  • Suformuojami kukuliai po 1 į porciją.
  • Kukuliai kepami kepimo krosnyje 15-20 min. 220 ºC.
  • Po to kukuliai užpilami padažu ir dar troškinami padaže 5 min. 220ºC.
  • Patiekiama su padažu kuriame troškinosi ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.