KIAULIENOS KUKULIAI TROŠKINTI PADAŽE - Nr. 265.2

Maistingumas:
Baltymai13,13 g
Riebalai15,54 g
Angliavandeniai11,40 g
Energinė vertė237,49 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis67,0064,00
Kvietinė duona14,0014,00
Pienas arba duona23,0023,00
Kiaušiniai1/85,00
* Pusgaminio masė100,00100,00
Padažas50,0050,00
Pomidorų pasta7,507,50
Kvietiniai miltai2,502,50
Sviestas2,502,50
Išeiga:85/50 (135 g)
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama piene ar vandenyje išmirkytą batoną, pasūdoma.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma, įdedama kiaušinių.
  • Suformuojamas kukulis 1 į porciją.
  • Kukuliai apkepami orkaitėje ir troškinami padaže 15-20 min. 100ºC.
  • Patiekiama su padažu kuriame troškinosi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.