„NETIKRAS ZUIKIS“ - Nr. 266

Maistingumas:
Baltymai15,96 g
Riebalai7,13 g
Angliavandeniai8,47 g
Energinė vertė162,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 76,0074,00
Tradicinis pjautinis batonas15,0015,00
Pienas arba vanduo24,0024,00
Kiaušiniai, II kat1/410,00
Ropiniai svogūnai 6,005,00
*Pusgaminio masė:120,00120,00
Sviestas (72%)2,002,00
*Gaminio išeiga100,00100,00
Išeiga:105 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedams išmirkytas piene ar vandenyje batonas , įmušami kiaušiniai, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūnai, pasūdoma;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Dedama ant drėgnos servetėlės ir padaroma vyniotinio formos;
  • Vyniotinio pusgaminis dedamas į skardą, pateptą aliejumi, paviršius aptepamas kiaušiniu (2 g), subadomas ir kepamas orkaitėje apie 30-35 min. 200-220 C;
  • Patiekiama su padažu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.