„NETIKRAS ZUIKIS“ - Nr. 266.1

Maistingumas:
Baltymai16,11 g
Riebalai9,85 g
Angliavandeniai8,51 g
Energinė vertė187,06 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis100,0097,00
Kvietinė duona20,0020,00
Pienas arba vanduo14,0014,00
Vištos kiaušinis, II kat.1/410,00
Svogūnai6,005,00
*Pusgaminio masė140,00140,00
Sviestas2,002,00
*Padažas (311.1), (303.1)50,0050,00
Išeiga:
su padažu

105/50 (155 g)
  • Paruošiama maltinių masė:
  • mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplykiti svogūnai.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, sudedami kiaušiniai.
  • Masė garai išmaišoma, dedama ant drėgnos servetėlės ir padaroma viniotinio formos.
  • Viniotinio pusgaminis dedamas į skardą patepta sviestu, paviršius aptepamas kiaušiniu (2g), subadomas, ir kepamas orkaitėje 30-35 min. 200-220ºC.
  • Patiekiama su padažu ar be jo ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.