GARUOSE VIRTI JAUTIENOS SUKTINUKAI SU KIAUŠINIU - Nr. 267

Maistingumas:
Baltymai16,77 g
Riebalai6,44 g
Angliavandeniai9,41 g
Energinė vertė162,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 78,0076,00
Tradicinis pjautinis batonas16,0016,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
*Maltinių masė:100,00100,00
*Įdaras:20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat. arba1/313,00
Ropiniai svogūnai8,007,00
*Pusgaminio masė:120,00120,00
*Gaminio išeiga100,00100,00
Išeiga:100 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedamas išmirkytas piene ar vandenyje batonas , pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Kiaušiniai kietai išverdami;
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami smulkiai supjaustyti kietai virti kiaušiniai, šutinti ropiniai svogūnai;
  • Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir verdami garuose apie 20-25 min. 100 C;
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.