GARUOSE VIRTI KIAULIENOS SUKTINUKAI SU KIAUŠINIU - Nr. 267.3

Maistingumas:
Baltymai16,94 g
Riebalai11,52 g
Angliavandeniai27,20 g
Energinė vertė280,26 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis66,0064,00
Kvietinė duona14,0014,00
Pienas arba vanduo19,0019,00
Svogūnai5,004,00
*Maltinių masė85,0085,00
*Įdaras:17,0017,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Svogūnai7,006,00
*Pusgaminio masė102,00102,00
Išeiga:85 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje kvietinė duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami smulkiai supjaustyti kietai virti kiaušiniai ir šutinti svogūnai.
  • Pusgaminio kraštai sujungiami ovalo forma ir verdami garuose 20-25 min. 100ºC.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.