ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS - Nr. 27

Maistingumas:
Baltymai1,43 g
Riebalai5,26 g
Angliavandeniai8,56 g
Energinė vertė87,30 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai45,0040,00
Baltagūžiai kopūstai62,0050,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Baltagūžiai kopūstai nuvalomi, nuplaunami;
  • Nuplauti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi siaurais griežinėliais;
  • Smulkiai supjautyti baltagūžiai kopūstai pakaitinami su citrinos rūgšties tirpalu;
  • Atšaldomi, pridedama supjaustytų obuolių, cukraus arba cukraus pakaitalų;
  • Išmaišoma su grietine ir sudedama į salotinę.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.