JAUTIENOS SUFLĖ - Nr. 270

Maistingumas:
Baltymai24,43 g
Riebalai16,12 g
Angliavandeniai3,39 g
Energinė vertė256,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 127,00121,00
Virta jautiena75,0075,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
*Tirštas pieno padažas (313):27,0027,00
Pasterizuotas pienas 2,5 % riebumo28,0028,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Sviestas (72%)3,003,00
*Pusgaminio masė:120,00120,00
Sviestas (72%)2,002,00
*Gaminio išeiga100,00100,00
* Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta jautiena du kartus sumalama mėsmale;
  • Į masę pilami išplakti kiaušinių tryniai, tirštas pieno padažas;
  • Masė plakama, atsargiai įmaišomi išplakti kiaušinio baltymai;
  • Sudedama į skardą išteptą aliejumi ir kepama kepimo krosnyje apie 25-30 min. 200-210 C;
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.