BUROKĖLIŲ SALOTOS SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS IR ALIEJUMI (60 g) - Nr. 27.2

Maistingumas:
Baltymai1,02 g
Riebalai5,14 g
Angliavandeniai4,95 g
Energinė vertė70,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)56,0045,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)59,0045,00
Rauginti kopūstai18,0014,00
Porai4,003,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Išeiga:55/5 (60 g)
  • Burokėliai išverdami, nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi šiaudeliais.
  • Rauginti kopūstai (jeigu rūgštūs) perpilami šaltu vandeniu, pasmulkinami.
  • Porai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi ir suberiami į supjaustytus virtus burokėlius,
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma.
  • Pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.