BULVIŲ APKEPAS SU JAUTIENA - Nr. 272.1

Maistingumas:
Baltymai23,84 g
Riebalai36,74 g
Angliavandeniai53,80 g
Energinė vertė642,09 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis107,0097,00
*Virta jautiena60,0060,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)309,00232,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)340,00232,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)355,00232,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)371,00232,00
Bulvės ( nuo 03.01)386,00232,00
Sviestas 82%3,003,00
Vištos kiaušiniai1/85,00
Krakmolas10,0010,00
Malti džiuvėsiai3,003,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
* Pusgaminio masė300,00300,00
*Padažas (444):40,0040,00
grietinė 30%20,0020,00
sviestas 82%2,002,00
kvietiniai miltai I rūšies2,002,00
Išeiga:255/40 (295 g)
  • Jautiena supjaustoma po 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) ir verdama ant mažos kaitros (96-98ºC) 25 min.
  • Mėsa praaušinama ir sumalama du kartus mėsmale.
  • Supilamas ištirpintas sviestas ir išmaišoma.
  • Į virtas pertrintas bulves suberiamas krakmolas, įmušami kiaušiniai, išmaišoma ir jos padalinamos į dvi dalis.
  • Viena dalis sudedama į rafinuotu saulėgrąžų aliejumi išteptą skardą ir pabarstytą maltais džiuvėsiais, išlyginama, dedamas jautienos įdaras ir ant viršaus likusios pertrintos bulvės.
  • Sulygintas paviršius patepamas kiaušiniu, apšlakstomas tirpintu sviestu ir apkepamas 30 min 200ºC.
  • Patiekiamas su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.