ŽEMAIČIŲ BLYNAI - Nr. 273
Maistingumas:Baltymai | 21,29 g |
Riebalai | 6,51 g |
Angliavandeniai | 47,14 g |
Energinė vertė | 332,33 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 85,00 | 81,00 |
Troškinta jautiena | 49,00 | 49,00 |
Ropiniai svogūnai | 5,00 | 4,00 |
Vanduo ar sultinys | 22,00 | 22,00 |
*Mėsos įdaro masė: | 55,00 | 55,00 |
Bulvės | 250,00 | 250,00 |
*Virtos bulvės | 188,00 | 188,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/3 | 12,00 |
Krakmolas | 8,00 | 8,00 |
*Pusgaminio masė | 260,00 | 260,00 |
*Padažas ( 314 ) | 30,00 | 30,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 15,00 | 15,00 |
Sviestas (72%) | 15,00 | 15,00 |
Miltai , aukšč. rūšies | 14,00 | 14,00 |
Išeiga: Su padažu Su grietine | 260/30 (290 g) 260/20 (280 g) |
- Nuplautos ir nuskustos bulvės išverdamos, sugrūdamos ar sumalamos;
- Įmušami kiaušiniai, dedama krakmolo, beriama druska ir viskas sumaišoma;
- Iš šios masės daromi paplotėliai, į jų vidurį dedama įdaro ir formuojami apskritos formos blynai;
- Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
- Toliau verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
- Sultiniui užvirus pasūdoma;
- Įdaras: mėsa iššutinama, sumalama, dedama plikytų ropinių svogūnų, prieskonių, truputį sultinio, likusio nuo troškintos mėsos ir sumaišoma;
- Žemaičių blynai kepami pagrindiniu būdu kepimo krosnyje iš abiejų pusių apie 7-10 min. 180-200 C temperatūroje;
- Patiekiama su padažu ar grietine
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.