VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI - Nr. 274

Maistingumas:
Baltymai19,27 g
Riebalai12,16 g
Angliavandeniai84,29 g
Energinė vertė523,68 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 75,0071,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Vanduo ar sultinys7,007,00
*Mėsos įdaro masė50,0050,00
Bulvės250,00250,00
*Virtos bulvės188,00188,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Krakmolas60,0060,00
*Pusgaminio masė240,00240,00
*Padažas ( 315 )30,0030,00
Grietinė, 25 % riebumo15,0015,00
Sviestas (72%)15,0015,00
Išeiga:280/30 (310 g)
  • Nuplautos ir nuskustos bulvės išverdamos, sugrūdamos ar sumalamos;
  • Įmušami kiaušiniai, dedama krakmolo, beriama druska ir viskas sumaišoma
  • Iš šios masės daromi paplotėliai, į jų vidurį dedama įdaro ir formuojami cepelinai;
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Toliau verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta kiauliena du kartus sumalama mėsmale;
  • Įdaras: mėsa iššutinama, sumalama, dedama plykytų ropinių svogūnų, prieskonių, truputį sultinio, likusio nuo troškintos mėsos ir sumaišoma;
  • Cepelinai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami, kol iškyla – maždaug apie 5 min. 95-100C;
  • Patiekiama su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.