BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS SU KIAULIENA - Nr. 276.1

Maistingumas:
Baltymai26,40 g
Riebalai31,29 g
Angliavandeniai27,51 g
Energinė vertė480,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis107,0097,00
*Virta kiauliena60,0060,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)230,00185,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)241,00185,00
*Šutintų balt. kopūstų masė:165,00165,00
Manų kruopos20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Fermentinis sūris4,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
* Pusgaminio masė:260,00260,00
*Grietinė 30%30,0030,00
Išeiga:
su grietine

220/30 (250 g)
  • Virta jautiena du kartus malama mėsmale ir pakepinama.
  • Balt. kopūstai supjaustomi šiaudeliais, pašutinami piene.
  • Po to suberiamos manų kruopos ir nuolat maišant verdama, kol išvirs.
  • Atvėsinama iki 40-50ºC, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.
  • Pusę balt.kopūstų masės sudedame į skardą, išteptą aliejuje, ant viršaus dedamas jautienos įdaras ir uždengiame likusia balt. kopūstų mase, pabarstoma tarkuotu sūriu ir kepama 30-35 min. kepimo krosnyje 200-220ºC.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.