ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU BUROKĖLIAIS IR MORKOMIS - Nr. 28

Maistingumas:
Baltymai1,79 g
Riebalai5,15 g
Angliavandeniai6,69 g
Energinė vertė80,27 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai33,0026,00
Virti burokėliai24,0024,00
Morkos20,0016,00
Kopūstų masė (18)50,0050,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Burokėliai perrenkami, nuplaunami ir išverdami;
  • Morkos nuvalomos ir nuplaunamos;
  • Virti burokėliai ir nuskustos šviežios morkos supjaustomos šiaudeliais;
  • Kopūstai nuvalomi ir nuplaunami;
  • Kopūstai smulkiai supjaustomi ir pakaitinami citrinos rūgšties tirpale ir atšaldomi;
  • Sumaišytos daržovės paskaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.