TROŠKINTI MAKARONAI SU KIAULIENA - Nr. 280.1

Maistingumas:
Baltymai21,16 g
Riebalai53,35 g
Angliavandeniai59,30 g
Energinė vertė816,08 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis arba129,00125,00
*Virta kiauliena75,0075,00
Makaronai, I rūšies70,0070,00
*Virti makaronai200,00200,00
Sviestas 82%5,005,00
Morkos ( iki sausio 1d)35,0028,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 37,0028,00
Petražolės ( šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Pomidorų padažas10,0010,00
Išeiga:255/75 (330 g)
  • Mėsa supjaustomas po 2 kg. gabalais, nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) ir verdamas ant mažos kaitros (96-98ºC) 40-60 min.
  • Ropiniai svogūnai ir morkos nuvalomi ir nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais, pašutinami su sviestu 15-20 min. 95ºC.
  • Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje.
  • Po to dedama pakepinta pomidorų tyrė, šutintos morkos supjaustytos šiaudeliais, nuplikyti ropiniai svogūnai, kubeliais supjaustyta mėsa ir troškinama 20-20 min. 100ºC.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.