TEFTELIAI SU PADAŽU - Nr. 281.2

Maistingumas:
Baltymai14,18 g
Riebalai14,05 g
Angliavandeniai13,03 g
Energinė vertė214,56 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis40,0038,00
Batonas8,008,00
Pienas12,0012,00
Svogūnai24,0020,00
Aliejus3,003,00
Nuplikytų svogūnų masė:10,0010,00
Kvietiniai miltai4,004,00
Pusgaminio masė:71,0071,00
Aliejus3,003,00
Padažas NR. 43450,0050,00
Išeiga:
su padažu

60/50 (110 g)
  • Į sumaltą mėsą įdedami šutinti svogūnai, piene mirkytas batonas, įberiama druska.
  • Viskas sumaišoma ir formuojami kamuoliuko formos tefteliai po 3-4 vnt. į porciją.
  • Tefteliai apvoliojami miltuose, apkepami, perdedami į indą 1-2 eilėmis, užpilami padažu ir troškinami 8-10 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.