TROŠKINTA VIŠTIENOS FILĖ SU DARŽOVĖMIS - Nr. 282.5

Maistingumas:
Baltymai16,00 g
Riebalai17,00 g
Angliavandeniai4,00 g
Energinė vertė250,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Paukštienos krūtinėlės (file-šaldytos)155,00129,00
Keptų krūtinėlių masė:75,0075,00
Morkos ( iki sausio 1 d.)30,0024,00
Morkos ( nuo sausio 1d.)32,0024,00
Porai5,003,00
Ropiniai svogūnai30,0024,00
Grietinė15,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
Išeiga:75/50 (125 g)
  • Paukštienos file defrostuojama kambario temperatūroje, perplaunama, išpjaustomos gyslos.
  • Paukštienos file supjaustoma 30-40mm ilgio lazdelėmis ir pakepinama įkaitintame saulėgrąžų aliejuje.
  • Ropiniai svogūnai ir morkos nuvalomos ir nuplaunamos.
  • Morkos sutarkuojamos, svogūnai supjaustomi griežinėliais.
  • Daržovės suberiamos į paukštienos file ir viskas troškinama apie 20 min. 96-98°C.
  • Baigus troškinti sudedama grietinė ir pakaitinama, pabarstoma porais.
  • Troškinta paukštienos file patiekiamos su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.