VIRTA VIŠTIENOS FILĖ PORCIJOMIS - Nr. 282.6

Maistingumas:
Baltymai18,20 g
Riebalai7,10 g
Angliavandeniai3,00 g
Energinė vertė147,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Vištienos file be kaulo100,0087,00
Apvirtai vištienos file65,0065,00
*Paukštienos išeiga65,0065,00
Išeiga:65 g
  • Paruoštos vištienos file dedamos į karštą vandenį, užvirinama, nugraibomos putos, sudedama druska ir verdama ant silpnos ugnies.
  • Apvirta vištiena išimama, atvėsinama ir porcijuojama.
  • Po to užpilama sultiniu ir troškinama 10-15 min 100°C.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.