GARUOSE VIRTA PAUKŠTIENOS TYRĖ - Nr. 283

Maistingumas:
Baltymai21,92 g
Riebalai20,81 g
Angliavandeniai4,47 g
Energinė vertė292,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos filė125,00122,00
Virtos paukštienos masė75,0075,00
Tirštas pieno padažas (313)35,0035,00
Pasterizuotas pienas25,0025,00
Kvietiniai miltai3,503,50
Sultinys52,5052,50
Sviestas3,503,50
Sviestas5,005,00
Išeiga:105/5 (110 g)
  • Vištos minkštimas sumalamas 2 kartus mėsmale;
  • Į gautą masę įpilama tiršto pieno padažo, ištirpinto sviesto, pasūdoma;
  • Masė gerai išmaišoma ir verdama garuose 10-15 min. 100oC;
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.