PAUKŠTIENOS MALTINIAI - Nr. 285.1

Maistingumas:
Baltymai22,15 g
Riebalai11,07 g
Angliavandeniai9,71 g
Energinė vertė226,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos krūtinėlės file91,0084,00
Kvietinė duona18,0018,00
Pasterizuotas pienas ar vanduo26,0026,00
Vištienos kiaušinis, II kat1/85,00
*Pusgaminio masė125,00125,00
Rafinuotas aliejus5,005,00
*Kotletų išeiga100,00100,00
* Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:
su sviestu

100/5 (105 g)
  • Paruošta be kaulų paukštiena supjaustoma gabalais ir sumalama.
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkytą duona, kiaušiniai, pasūdoma,sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės daromi maltiniai, kurie kepami iš abiejų pusių pagrindiniu būdu.
  • Baigiama kepti 10-15min. kepimo krosnyje 200 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu arba be jo.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.