ŠUTINTI PAUKŠTIENOS MALTINUKAI - Nr. 285.2

Maistingumas:
Baltymai16,02 g
Riebalai7,83 g
Angliavandeniai10,43 g
Energinė vertė176,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Paukštienos krūtinėlė85,0082,00
Batonas18,0018,00
Pienas 3,2 proc. riebumo26,0026,00
Sviestas2,002,00
* Pusgaminio masė114,00114,00
* Garnyras100,00100,00
* Padažas (303.1, 311.1, 315.1)50,0050,00
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Paukštiena be kaulų supjaustoma gabalais ir sumalama (sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm).
  • Į masę sudedama piene išmirkytas batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės formuojami maltinukai (1-2 porcijai),
  • Šutinami 15-20min. su sviestu.
  • Maltinukai patiekiami su garnyru ir padažu. Šutinimo temperatūra: 100 laipsnių C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.