PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI OMLETU - Nr. 286

Maistingumas:
Baltymai21,21 g
Riebalai9,97 g
Angliavandeniai15,06 g
Energinė vertė234,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Paukštienos krūtinėlė šaldyta78,0074,00
Batonas18,0018,00
Pienas, 3,2 % riebumo23,0023,00
Maltinių masė:110,00110,00
Įdaras:30,0030,00
Morkos12,0010,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Pienas, 3,2 % riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
Pusgaminio masė:140,00140,00
Garnyras100,00100,00
Padažas ( 312 )50,0050,00
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Paukštiena be kaulų supjaustoma gabalais ir sumalama;
  • Į masę sudedamas piene išmirkytas batonas, pasūdoma,sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama;
  • Į daras: nuvalytos ir nuplautos morkos ir svogūnai smulkiai supjaustomi, šutinamai, užpilami žaliais kiaušiniaias, sumaišytais su pienu ir toliau šutinama;
  • Paruošiamas omletas;
  • Iš maltinių masės formuojami 10 mm storio paplotėliai, į kurių vidų dedama susmulkinto omleto;
  • Paplotėlių kraštai sujungiami, formuojamas apvalus pusgaminis ir kepama kepimo krosnyje 200oC 10-20 min.;
  • Patiekiama su garnyrų ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.