PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI SŪRIU IR RAZINOMIS - Nr. 287
Maistingumas:Baltymai | 18,19 g |
Riebalai | 17,60 g |
Angliavandeniai | 10,16 g |
Energinė vertė | 272,13 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Paukštienos krūtinėlė šaldyta | 78,00 | 74,00 |
Batonas | 13,00 | 13,00 |
Pienas, 3,2 % riebumo | 20,00 | 20,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/8 | 5,00 |
Maltinių masė: | 110,00 | 110,00 |
Įdaras: | 0,00 | 0,00 |
Fermentinis sūris | 8,00 | 8,00 |
Razinos | 5,00 | 5,00 |
Įdaro masė: | 13,00 | 13,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 3,00 | 3,00 |
Pusgaminio masė: | 123,00 | 123,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Paukštiena sumalama;
- Į masę sudedama piene išmirkytas batonas, kiaušiniai, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama;
- Įdaras: fermentinis sūris sutarkuojamas, razinos gerai išplaunamos po tekančiu vandeniu, nuvarvinamos
- Sausos razinos sumaišomos su fermentiniu sūriu
- Iš maltinių masės formuojami 10 mm storio paplotėliai, į kurių vidų dedamas įdaras
- Paplotėlių kraštai sujungiami, formuojamas ovalus pusgaminis ir kepamas kepimo krosnyje 200oC, 15-20 min.
- Patiekiama su garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.