PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI SŪRIU IR RAZINOMIS - Nr. 287.1

Maistingumas:
Baltymai23,14 g
Riebalai14,33 g
Angliavandeniai10,90 g
Energinė vertė263,60 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldyta vištienos krūtinėlės file78,0074,00
Kvietinė duona arba batonas13,0013,00
Pasterizuotas pienas 3,2% arba vanduo20,0020,00
Kiaušiniai1/85,00
*Maltinių masė:110,00110,00
* Įdaras:30,0030,00
Fermentinis sūris8,008,00
Razinos5,005,00
Ropiniai svogūnai10,009,00
Įdaro masė:13,0013,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
* Pusgaminio masė:123,00123,00
Išeiga:100 g
  • Vištienos krūtinėlės file supjaustoma gabalais ir sumalama ( sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm)
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkyta kvietinė duona arba batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Įdaras:
  • Fermentinis sūris sutarkuojamas, razinos gerai išplaunamos po tekančiu vandeniu, nuvarvinamos.
  • Sauso razinos sumaišomos su fermentiniu sūriu.
  • Iš maltinių masės formuojami 10 mm storio paplotėliai, į kurių vidų dedamas įdaras.
  • Paplotėlių kraštai sujungiami, formuojamas ovalus pusgaminis ir kepamas kepimo krosnyje 200 laipsnių C 25-30 min.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.