ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU MORKOMIS IR OBUOLIAIS - Nr. 29

Maistingumas:
Baltymai1,57 g
Riebalai4,53 g
Angliavandeniai6,40 g
Energinė vertė72,68 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai21,0018,00
Morkos38,0030,00
Baltagūžiai kopūstai56,0045,00
Kopūstų masė (18)43,0043,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:85/10 (95 g)
  • Nuvalytos ir nuplautos morkos supjasutomos šiaudeliais;
  • Nuplauti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi siaurais griežinėliais;
  • Smulkiai supjaustyti kopūstai pakaitinami su citrinos rūgšties tirpalu ir atšaldomi;
  • Visos supjasutytos daržovės sumaišomos ir skaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.