MORKOS SU KONSERVUOTAIS ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS TROŠKINTOS PIENO PADAŽE - Nr. 291.10

Maistingumas:
Baltymai1,43 g
Riebalai1,03 g
Angliavandeniai4,07 g
Energinė vertė29,33 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)46,0034,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 48,0034,00
*Virtos morkos 33,0031,00
Konservuoti žali žirneliai8,005,00
*Pieno padažas13,0013,00
Pasterizuotas pienas 3,5%13,0013,00
Kvietiniai miltai I rūšies0,650,65
Sviestas 82%0,650,65
Išeiga:50 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir kubeliais supjaustytos morkos troškinamos nedideliame kiekyje vandens 30-40 min. 100ºC
  • Pagaminamas pieno padažas.
  • Konservuoti žali žirneliai pakaitinami nuovire, po to jis nupilamas
  • Į troškintas morkas supilami konservuoti žali žirneliai, pieno padažas ir dar pakaitinama 2-5 min. 80ºC
  • Patiekalas gaminamas apie 45 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.