MORKOS ŠUTINTOS PIENO PADAŽE - Nr. 291.11

Maistingumas:
Baltymai0,92 g
Riebalai0,98 g
Angliavandeniai4,76 g
Energinė vertė27,48 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)53,0042,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 55,0042,00
*Virtos morkos 38,0032,00
* Skystas pieno padažas:13,0013,00
Pasterizuotas pienas 3,5%13,0013,00
Kvietiniai miltai I rūšies0,650,65
Sviestas 82%0,650,65
Išeiga:50 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir kubeliais supjaustytos morkos šutinamos nedideliame kiekyje vandens 30-40 min.
  • Pagaminamas pieno padažas.
  • Į šutintas morkas supilamas pieno padažas ir dar 5-10 min. pašutinama 95ºC pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.