ŠUTINTOS DARŽOVĖS PIENO PADAŽE - Nr. 291.3

Maistingumas:
Baltymai2,76 g
Riebalai2,70 g
Angliavandeniai14,22 g
Energinė vertė79,36 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Išeiga:150 g
  • Nuvalytos, nuoplautos ir supjaustytos skiltelėmis arba kubeliais morkos sudedamos į indą ne storesniu kaip 50 mm. sluoksniu ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje 30 - 40 min. 95 C.
  • Pagaminamas pieno padažas.
  • Morkos sumaišomos su pieno padažu ir pakaitinamos.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.