MORKOS SU KONSERVUOTAIS ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS TROŠKINTOS GRIETINĖJE - Nr. 292.1

Maistingumas:
Baltymai1,00 g
Riebalai1,93 g
Angliavandeniai4,77 g
Energinė vertė39,67 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)58,0047,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 61,0047,00
*Virtos morkos 43,0041,00
Konservuoti žali žirneliai8,005,00
Kvietiniai miltai I rūšies0,660,66
Grietinė 30%5,005,00
Išeiga:50 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir kubeliais supjaustytos morkos troškinamos nedideliame kiekyje vandens 30-40 min. 100ºC.
  • Konservuoti žali žirneliai pakaitinami nuovire, po to jis nupilamas
  • nupilamas Į troškintas morkas supilami konservuoti žali žirneliai, dalis grietinės ir pakaitinama 2-3 min. 80ºC
  • Likus kelioms min. iki pabaigos supilami padžiovinti miltai išmaišyti su likusia grietine ir dar pakaitinama.
  • Patiekalas gaminamas apie 45 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.