ŠUTINTOS DARŽOVĖS GRIETINĖJE - Nr. 292.2

Maistingumas:
Baltymai4,16 g
Riebalai3,79 g
Angliavandeniai13,33 g
Energinė vertė86,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Konservuoti žali žirneliai107,0084,00
Kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
Grietinė 30 %8,008,00
Išeiga:80 g
  • Nuo konservuotų žalių žirnelių nupilamas skystis, žirneliai sudedami į indą ne storesniu kaip 50 mm. sluoksniu ir šutinami nedideliame vandens kiekyje apie 20 min. 95 C.
  • Po to įpilama dalis grietinės, pasūdomi ir šutinama dar 10 - 15 min. 90 C.
  • Likus 5 min. iki pabaigos sudedami padžiovinti miltai išmaišyti kartu su grietine ir dar konservuoti žali žirneliai pakaitinami.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.