TROŠKINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS - Nr. 294

Maistingumas:
Baltymai2,83 g
Riebalai5,29 g
Angliavandeniai14,05 g
Energinė vertė115,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai 200,00160,00
Sviestas (72%) arba7,007,00
Obuoliai43,0030,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
Išeiga:150 g
  • Baltagūžiai kopūstai nuplaunami, nuimami apvytę lapai, supjaustomi šiaudeliais ir dedami į puodą 300 mm sluoksniu, įpilama vandens ( 5-10 % kopūstų masės), įdedama dalis sviesto ( 35g1000g išeigos) ir troškinama, kol pusiau sutrokš;
  • Obuoliai nuplaunami , išimami sėklalizdžiai, nulupama luobelė;
  • Supjaustomi kubeliais ir troškinama dar apie 40-45 min;
  • Baigiant troškinti pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, ištrintų su sviestu ir praskiestu trupučiu vandens, užverdama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.