ŠUTINTOS DARŽOVĖS SU SVIESTU (II variantas) - Nr. 301

Maistingumas:
Baltymai2,02 g
Riebalai4,85 g
Angliavandeniai11,35 g
Energinė vertė97,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Moliūgai 260,00182,00
Sviestas (72%)7,007,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
*Šutintos daržovės142,00142,00
Išeiga:150 g
  • Nuskustos, nuluptos ir nuplautos daržovės supjaustomos skiltelėmis arba smulkiais kubeliais, sudedamos 50 mm sluoksniu į indą ir šutinamos su sviestu;
  • Baigiant šutinti, įberiama padžiovintų miltų, įdedamas likęs sviestas, pasūdoma ir verdama 1-2 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.