ŠUTINTOS DARŽOVĖS SU SVIESTU - Nr. 303.2

Maistingumas:
Baltymai4,16 g
Riebalai3,79 g
Angliavandeniai13,33 g
Energinė vertė86,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Konservuoti žali žirneliai107,0084,00
Sviestas 82%5,005,00
Išeiga:80/5 (85 g)
  • Nuo konservuotų žalių žirnelių nupilamas skystis, žirneliai sudedami į indą ne storesniu kaip 50mm. sluoksniu ir šutinami nedideliame vandens kiekyje apie 20 min. 95ºC .
  • Patiekiami su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.