SUDĖTINIS GARNYRAS - Nr. 304

Maistingumas:
Baltymai2,61 g
Riebalai8,87 g
Angliavandeniai20,42 g
Energinė vertė171,98 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Keptos bulvės (Nr. 299)75,0075,00
bulvės124,5090,50
rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,507,50
Šutintos su sviestu daržovės 75,0075,00
morkos arba96,5077,00
ropės, arba102,5077,00
moliūgai, arba 130,0091,00
aguročiai, arba134,5091,00
žalieji žirneliai96,5077,00
Sviestas (72%)3,503,50
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies1,001,00
Išeiga:150 g
  • Bulvės išverdamos su luobele;
  • Atvėsinamos;
  • Nulupamos;
  • Supjaustomos plonais griežinėliais;
  • Kepamos nuolat maišant su aliejumi 15-20 min.;
  • Baigiant kepti pasūdoma;
  • Nuskustos, nuplautos daržovės supjaustomos skiautelėmis arba smulkiais kubeliais;
  • Sudedamos 50 mm sluoksniu į indą ir šutinamos su sviestu;
  • Baigiant šutinti, įberiama miltų, įdedamas likęs sviestas, pasūdoma ir verdama 1-2 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.