KEPTI SVOGŪNAI SU ALIEJUMI IR POMIDORŲ PADAŽU - Nr. 304.1

Maistingumas:
Baltymai1,20 g
Riebalai5,23 g
Angliavandeniai7,54 g
Energinė vertė74,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ropiniai svogūnai82,0074,00
Aliejus5,005,00
*Pakepintų svogūnų masė55,0055,00
Pomidorų padažas5,004,00
Išeiga:60/5 (65 g)
  • Šiaudeliais supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, sudedamas pomidorų padažas, dar pakepinama.
  • Patiekiama prie silkės.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.